6. Det sociale plejehjem i en lukket verden

6. Det sociale plejehjem i en lukket verden

På plejehjemmet Hybyhus bød tiden med corona på en helt anden hverdag end tidligere.

En hverdag som normalt er fyldt med sociale aktiviteter og pårørende på besøg, krævede nu nytænkning for at fastholde så meget som muligt på nye måder.

"Normalt har vi en fredagsbar, som vil kunne få ethvert gymnasium til at rødme! Det betyder meget for beboerne her."

Leder

Hvad har plejehjemmet Hybyhus i Fredercia gjort helt særligt under corona?

 • For beboere på plejehjemmet

  Det var ikke det samme, men de gjorde da, hvad de kunne!

  Borger

 • Tiltag målrettet pårørende

  Jeg oplevede ikke tiden under corona som ro, men som tomhed

  Borger

Den nye praksis har skabt værdi

Større effektivitet

Især telefontiderne til pårørende har gjort hverdagens arbejde med borgerne mere fokuseret. Nu kan man som medarbejder gøre sit arbejde med borgerne færdigt – og når de pårørende ringer, er der faktisk tid til at snakke med dem.

Flere ressourcer hos pårørende

Pårørende har under corona måtte omstille sig meget til en ny virkelighed med meget lidt adgang til deres kære på plejehjemmet. Det har det gjort både fysisk og digitalt – også nogle af de pårørende, som normalt ikke har haft så stor mulighed for at være i kontakt.
Hvad har det krævet under corona?
 • Udendørs mødesteder
 • Under corona har det for de flestes vedkommende ikke været muligt at mødes beboer og pårørende indenfor. Det har krævet udendørs mødesteder, og kravende til disse vil stige i takt med, at vejret bliver dårligere og koldere.
 • iPads/tablets
 • For mange beboere har det virket godt med den digitale kontakt til deres pårørende. Men, det kræver iPads eller andre tablets i et antal, som plejehjemmet ikke kunne stille til rådighed. (Efterfølgende har de dog fået nogle stykker, der kan deles).
Men det er også vigtigt at huske…
 • Stor omsorg udefra til plejehjemmets beboere
 • Når der kommer mennesker udefra på plejehjemmet og når der bliver givet ekstra mange blomster, gaver og kager, sætter det særlige krav til hygiejne og afspritning. På Hybyhus plejehjemmet krævede det en del ekstra planlægning og ressourceallokering i starten.
 • Sociale aktiviteter
 • Selvom det er lykkedes at fastholde en række sociale aktiviteter på plejehjemmet, opleves de ikke ligeså energiske som normalt af beboerne. Det er meget bedre end ingenting, men de fleste ønsker de normale aktiviteter tilbage.

Idéer til nye handlinger

Idéer